Telescopen en Tijdmachines

Het boek

Al sinds het begin der tijden kijkt de mens vol verwondering naar de onbereikbare sterrenhemel. Wat speelt zich daar toch allemaal af? Met een paar ogen en ons gezond verstand valt er al veel te ontdekken, maar met de uitvinding van de telescoop ging er pas echt een wereld voor ons open – sterker nog: het bracht ons ware tijdmachines!

Telescopen nemen golven en deeltjes waar die vanuit het universum worden verstuurd. Hoe groter de afstand die deze golven en deeltjes hebben afgelegd, hoe langer ze onderweg zijn geweest en dus hoe verder de telescopen terugkijken in de tijd. In Telescopen en Tijdmachines duikt astronoom Roy Smits dieper in de fascinerende geschiedenis van de sterrenkunde en de telescoop. Daarmee vertelt hij niet alleen het verhaal van het huidige universum, maar ook van het universum van miljoenen jaren geleden!

Tijdreizen was nog nooit zo dichtbij. Aan de hand van de meest bijzondere verhalen over het universum en telescopen in Nederland én daarbuiten worden de grootste mysteries van het heelal ontrafeld.

In boekenwinkels en online te koop

Telescopen en Tijdmachines verscheen 20 augustus 2020 en is onder meer hier te bestellen:
bol.com

Media-aandacht

Veel kranten en tijdschriften hebben reeds geschreven over Telescopen en tijdmachines. Onder meer het Dagblad van het Noorden, de Telegraaf en een live-interview op RTV-Drenthe.

Heeft u een vraag over het boek? Neem gerust contact op met de auteur Roy Smits: http://roysmits.nl/contact